Zomerbanden, winterbanden of vierseizoenenbanden

14-04-2020 13:09
Zomerbanden, winterbanden of vierseizoenenbanden-2020-04-14 13:09:15

Afhankelijk van de situatie kan een vierseizoenenband een prima alternatief zijn.

Een steeds vaker terugkerende vraag is “moet ik kiezen voor een losse zomer- of winterset of is 1 set met vierseizoenenbanden voor mij interessant”.

Een vraag waarop het antwoord van veel factoren afhankelijk is, en dus voor iedereen anders zal zijn.

Veel bandenfabrikanten hebben tegenwoordig een vierseizoenenband (ook wel all seasonband genaamd) in het leveringsgamma. Deze blijven ze leveren (en ontwikkelen) naast de zomer- en winterbanden, wat eigenlijk al veelzeggend is.

Vierseizoenenband 

De vierseizoenenband wordt steeds beter en ook steeds populairder. In veel gevallen is deze band dan ook een prima alternatief voor een losse zomer- en winterset. Voor automobilisten die niet al te veel kilometers rijden, niet veelvuldig in het buitenland komen en/of überhaupt winterse omstandigheden proberen te mijden is de vierseizoenenband een goed alternatief. En als het zogenaamde Alpine-symbool (bergtop met sneeuwvlok er in) op de band staat is deze ook geschikt als winterband in de meeste landen.

Zomer- en winterband

Echter bieden bandenfabrikanten ook nog steeds losse zomer- en winterbanden aan. Hoe goed een vierseizoenenband ook is, een zomerband zal in de zomer altijd nog beter presteren dan een vierseizoenenband. En voor een winterband geldt uiteraard het zelfde. Dus voor iemand die veel op de weg zit, veel in zomerse/winterse omstandigheden rijdt of voor wie alleen de allerbeste veiligheid telt is een losse zomer- en winterbandenset altijd de beste oplossing.

Ja je moet een tweede set banden (en eventueel velgen) aanschaffen, opslaan en wisselen, maar omdat de slijtage verdeeld wordt over twee bandensets zullen de extra kosten uiteindelijk meevallen.

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies, neem dan contact met ons op.